Роман Амојан

Роман Амојан (роден на 3 септември 1983) е ерменски борач кој на Летните олимписки игри - 2008 одржани во Пекинг го освои бронзениот медал во дисциплината Грчко-римски до 55kg.

Олимписки медали
Натпреварувач за  Ерменија
Машко борење во Грчко-римски стил
Бронза 2008 Пекинг

Надворешни врскиУреди