Здраво. Гледам дека имате придонеси на македонската википедија од најразлични области. бидејќи го цениме вашиот придонес ве покануваме да се регистрирате на порталот кое е мошне лесно. Доколку имате некакви прашања слободно можете да ми се обратите мене или на некој друг администратор или искусен корисник. Се надевам дека ќе станете корисник на македонската википедија и заедно со нас ќе придонесете за подобрување на квалитетот на статиите. Поздрав--Тиверополник (разговор) 15:50, 17 мај 2010 (UTC)

Здраво,само сакам да прашам како можам да референцирам и да ставам фусноти,на пример 1,2 итн?Фала.

Референци уреди

Ако сакаш да ставиш референца, тогаш стави ја референцата помеѓу овие знаци <ref> REFERENCA </ref> Наместо REFERENCA стави го изворот и ќе се појават бројчиња кога ќе зачуваш. Поз --Никола Стоіаноски 16:42, 19 мај 2010 (UTC)

СФРЈ уреди

Би било супер, зошто да не. Ни требаат енциклопедиски содржини. Само продолжете така. Незнам само зошто не сакате да се регистрирате, бидејќи вие сте единствениот уредник кој не е зачленет на нашата википедија. размислете. Поздрав--Тиверополник (разговор) 16:49, 19 мај 2010 (UTC)

Статијата доколку се отстранат некои технички грешки, би можела да се најде и на насловната страна. Би сакал да те прашам од каде ги црпаш текстовите. Убаво би било кога наведуваш и референци одфносно наводи. Доколку си во можност, обиди се со внатрешна врска да ја обработиш статијата. Се надевам дека конечно че се регистрираш на македонската википедија, бидејќи имаш доста работено, а сеуште функционираш под ИП адреса. Поздрав и продолжи така--Тиверополник (разговор) 15:23, 7 јуни 2010 (CEST)Одговори[одговори]

Наводна вмешаност на Ал Каеда и останати терористи во конфликтот уреди

Добро, ова што си го вметнал е т.н. ЈАВНА ТАЈНА. Сепак мислам дека наводите ти се превземени од емисија на youtube.com (ќе ја гледам, не ми е гледена), и не би требало ова да служи како извор. Сега засега нека е така како што си направил, доколку има реакции од други корисници ќе побараме пишани извори. Сега сум малку зафатен, но кога ќе можам овие денови малку ќе ги средам твоите уредувања. Поздрав--Тиверополник (разговор) 16:13, 7 јуни 2010 (CEST)Одговори[одговори]

Таа е емисија од Италијански новинар,кој правел репортажа за наводните врски на Харадинај и Тачи со наркоманијата и дилерството на дрога од Авганистан до Македонија.Новинарот прави интервју со лидерот на ИВЗ кој потврдува горенаведените информации.Ова е Италијанска репортажа и за жал немам друг извор за да ги произнесам информациите.Тој Италијански новинар ја посетил и Македонија,бил и во селото Бродец.

Ок, ќе проверам. Ќе побарам нешто и на google.com, па ќе видиме. --Тиверополник (разговор) 16:23, 7 јуни 2010 (CEST)Одговори[одговори]

Правопис уреди

Те молам внимавај на правописот. Придавки (италијански, српски) се пишуваат со мала буква. Месеци (февруари, март) исто се пишуваат со мала буква. „Не можат“ се пишува одвоено. —iNkubusse A? 16:05, 20 јуни 2010 (CEST)Одговори[одговори]