Промоционална снимка

Промоционална снимка или промо е снимка, снимена на Винил, 8-песни, Касета, ЦД, MP3, VHS, ДВД, или Блу-реј и генреално дистрибуирана слободно со цел да се промовира некоја комерцијална снимка. Промо снимките се обично испраќани до музичко радио или телевизиските станици, музички списанија и прегледувачи со однапред познат официјален датум на издавање за прегледите да се појават на моменталните публикации и диџеи.

Поврзано

уреди

Наводи

уреди