Пролин е органско соединение.

Пролин
L-proline-skeletal.png
L-proline-zwitterion-from-xtal-3D-balls-A.png
Назнаки
147-85-3
3Д-модел (Jmol) Слика
PubChem 614
Својства
Хемиска формула
Моларна маса 0 g mol−1
Дополнителни податоци
Освен ако не е поинаку укажано, податоците се однесуваат на материјалите во нивната стандардна состојба (25 °C, 100 kPa)
Наводи

НаводиУреди