Принсипе (покраина)

Покраината Принципе е една од двете покраини во Сао Томе и Принсипе. Покраината го зафаќа островот Принсипе со околните помали островчиња и истата има околу 5 000 жители.

Карта на Сао Томе и Принсипе.

ОкрузиУреди

Покраината е составена од само еден округ, Паге.

ОстровиУреди

Покраината ги зафаќа следните острови:

ПоврзаноУреди