Предлошка:Правопис-навод

  • Видоески, Божо; Димитровски, Тодор; Конески, Кирил; Угринова-Скаловска, Радмила (2007). Правопис на македонскиот литературен јазик (изд. XVI.). Скопје: Просветно дело. ISBN 978-608-203-075-3.
Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Предлошкава е наменета за наведување на глава, страница (или страници) од книгата Правопис на македонскиот литературен јазик (XVI издание, 2007) од група автори.

УпотребаУреди

Вметнете го следново во текстот кајшто сакате да го ставите наводот, и пополнете барем еден од параметрите.

<ref>{{правопис-навод |страница= |страници= }}</ref>