Просветно дело

Просветно дело е издавачка куќа со седиште во Скопје.

ИсторијатУреди

Организација и менаџментУреди

Издавачка дејностУреди

НаводиУреди

  1. Михаило Апостолски, Данчо Зографски, Александар Стојановски, Глигор Тодоровски, Историја на македонскиот народ, Скопје: Просветно дело, 1972.