Предлошка:Правопис-навод/doc

Предлошкава е наменета за наведување на глава, страница (или страници) од книгата Правопис на македонскиот литературен јазик (XVI издание, 2007) од група автори.

УпотребаУреди

Вметнете го следново во текстот кајшто сакате да го ставите наводот, и пополнете барем еден од параметрите.

<ref>{{правопис-навод |страница= |страници= }}</ref>