Предлошка:Музички извадок

Заштитено

Ова е извадок од музичка снимка заштитена со авторски права. Корисникот кој го подигнал и прв го употребил во статија, како и следните кои го употребуваат, тврдат дека може да се смета како праведна употреба по Законот за авторски права на САД, кога се користи на Википедија, која е хостирана на сервери во САД од страна на непрофитната Фондација Викимедија, кога:

  • Извадокот се користи за коментар на музиката во прашање, и значајно допринесува во енцкиклопедиската статија каде се користи на начин кој не може да биде остварен со други медиуми.
  • Извадокот е краток во однос на должината на нумерата и со полош квалитет од оригиналната снимка.
  • На Википедија не се користат други извадоци од истата нумера.
  • Нема соодветна слободна алтернатива.
  • Корисникот кој ја подигнал снимката може да даде поподробно образложение за праведната употреба.

Било која друга употреба на овој извадок, на Википедија или некое друго место, може да биде кршење на авторски права. Ако вие сте сопственик на авторското право на оваа снимка и сметате дека неговата употреба овде не подлежи на „праведна употреба“, ве молиме видете проблеми со авторските права за информации што понатаму.

За подигачот: ве молиме дајте подробно образложение на праведната употреба за секоја употреба, како што е опишано на Википедија:Страна со опис на слика, како и извор на делото и податоци за авторските права.