Предлошка:Инфокутија Христијанска вероисповед

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Предлошкава е наменета за христијански вероисповеди (деноминации).

Употреба уреди

За да ја употребите ова предлошка, просто прекопирајте го следново во страницата и пополнете ги саканите параметри. Единствен задолжителен параметар е „name“ (име).

Инфокутија Христијанска вероисповед
{{Инфокутија Христијанска вероисповед
| icon        = 
| icon_width     =
| icon_alt      =
| name        = 
| native_name     = 
| native_name_lang  = 
| image        = 
| imagewidth     = 
| alt         = 
| caption       = 
| abbreviation    = 
| type        = 
| main_classification = 
| orientation     = 
| scripture      = 
| theology      =
| polity       = 
| governance     =
| structure      =
| leader_title    = 
| leader_name     = 
| leader_title1    = 
| leader_name1    = 
| leader_title2    = 
| leader_name2    = 
| leader_title3    =
| leader_name3    =
| fellowships_type  =
| fellowships     = 
| fellowships_type1  =
| fellowships1    =
| division_type    =
| division      =
| division_type1   =
| division1      =
| division_type2   =
| division2      =
| division_type3   =
| division3      =
| associations    = 
| full_communion   =
| area        = 
| language      = 
| liturgy       = 
| headquarters    = 
| territory      =
| possessions     =
| founder       = 
| founded_date    = 
| founded_place    = 
| independence    =
| reunion       =
| recognition     =
| separated_from   = 
| branched_from    = 
| merger       = 
| absorbed      =
| separations     = 
| merged_into     =
| defunct       =
| congregations_type =
| congregations    = 
| members       = <!-- or | number_of_followers = -->
| ministers_type   =
| ministers      = 
| missionaries    =
| churches      =
| hospitals      = 
| nursing_homes    = 
| aid         = 
| primary_schools   = 
| secondary_schools  = 
| tax_status     =
| tertiary      = 
| other_names     = 
| publications    = 
| website       = 
| website_title1   =
| slogan       =
| logo        =
| module       =
| footnotes      = 
}}

Пример уреди

Вера или вероисповед
Типична слика користена за пример.
Опис на сликата
КратенкаАБВ
КласификацијаГлавна класификација
Богословиебиблистичко
НадлежностУправа
ПоглаварРајко Стојковски
Одделни братстваБратства
ЗдруженијаЗдружение на цркви
ПодрачјеГеографско подрачје
Јазикмакедонски
Богослужбавизантиски обред
СедиштеЦентрала
ОсновачПетар Петровски
Потеклојануари 2010
Земја
Одвоена одМатична вероисповед
Разгранета одBig denomination
Споена совероисповед 1 и вероисповед 2
Припоенавероисповед 3
Одделувањапроизлезени вероисповеди
Споена вовероисповед 4
Укината2013
Заедници100
Членови10000
Свештенослужители100
Мисионери100
Храмови31
Болници1
Старечки домови1
Добротворни организацииХуманитарна група
Основни училишта20
Средни училишта10
Даночен статусU.S. IRS 501c3
Високообразовни установи1
Други називиДруго име 1, Друго име 2
Гесло„Крилатица“
подножна белешка
{{Инфокутија Христијанска вероисповед
|name = Вера или вероисповед
|image = Example svg.svg
|imagewidth = 150px
|imagealttext = Типична слика користена за пример.
|caption = Опис на сликата
|abbreviation = АБВ
|main_classification = Главна класификација
|theology = библистичко
|governance = Управа
|founder = Петар Петровски
|founded_date = јануари 2010
|founded_place = Земја
|separated_from = Матична вероисповед
|leader = Рајко Стојковски
|branched_from = Big denomination
|merger = вероисповед 1 и вероисповед 2
|absorbed = вероисповед 3
|separations = произлезени вероисповеди
|merged_into = вероисповед 4
|defunct = 2013
|fellowships = Братства
|associations = Здружение на цркви
|area = Географско подрачје
|language = македонски
|liturgy = [[византиски обред]]
|headquarters = Централа
|hospitals = 1
|nursing_homes = 1
|aid = Хуманитарна група
|congregations = 100
|churches = 31
|members = 10000
|ministers = 100
|missionaries = 100
|primary_schools = 20
|secondary_schools = 10
|tax_status = U.S. IRS 501c3
|tertiary = 1
|other_names = Друго име 1, Друго име 2
|slogan=„Крилатица“
|footnotes = подножна белешка }}
}}

Предложни податоци уреди