Луа е програмски јазик, кој може да се користи преку медијавики екстензијата Scribunto. Луа код може лесно да се стави во вики страницата со употребоа на функцијата "{{#invoke:}}" медијавики екстензијата Scribunto. Со нив се заменети функциите на кодот променливи.

Пример модула уреди

  • Модул:Bananas: Наједноставна скрипта, која има функција без аргументи.
  • Модул:BananasArgs: Приказ како да се користат параметрите.

Спољашње везе уреди