Предлошка:Инфокутија Програмска опрема/doc

УпотребаУреди

{{Инфокутија Програмска опрема
| name          = 
| title         = 
| logo          = <!-- [[Податотека: ]] -->
| screenshot       = <!-- [[Податотека: ]] -->
| caption        = 
| collapsible      = 
| author         = 
| developer       = 
| released        = <!-- {{почетен датум|ГГГГ|ММ|ДД|df=yes}} -->
| discontinued      = 
| latest release version = 
| latest release date  = <!-- {{ПДИВ|ГГГГ|ММ|ДД|df=yes}} -->
| latest preview version = 
| latest preview date  = <!-- {{ПДИВ|ГГГГ|ММ|ДД|df=yes}} -->
| frequently updated   = <!-- НЕ користете ja оваа предлошка ако не знаете за што служи -->
| programming language  = 
| operating system    = 
| platform        = 
| size          = 
| language        = 
| status         = 
| genre         = 
| license        = 
| website        = {{URL|example.org}}
}}


ПримерУреди

GIMP
Вилбер - маскотата на GIMP
Gimpscreen.png
Екранска снимка на GIMP 2.6
ПрограмериРазвојната екипа на GIMP
Првично издание1996; пред 25 години (1996)
Стабилно издание2.6.10 / 8 јули 2010; пред 11 година (2010-07-08)
Прегледно издание2.7.1 / 29 јуни 2010; пред 11 година (2010-06-29)
Развојна состојбаАктивна
Прог. јазикC и GTK+
Опер. системLinux, Mac OS X, Microsoft Windows, FreeBSD, Solaris
Јазици52 јазика за GIMP 2.6, 37 наполно преведени, останатите делумно.[1][2]
ВидУредник на растерска графика
ЛиценцаГНУ-ова општа јавна лиценца
Мреж. местоgimp.org
{{Инфокутија Програмска опрема
| name          = GIMP
| logo          = [[Податотека:The GIMP icon - gnome.svg|64п|Вилбер - маскотата на GIMP]]
| screenshot       = [[Податотека:Gimpscreen.png|250п]]
| caption        = Екранска снимка на GIMP 2.6
| developer       = Развојната екипа на GIMP
| released        = {{ПДИВ|1996|df=yes}}
| latest preview version = 2.7.1
| latest preview date  = {{ПДИВ|2010|06|29|df=yes}}
| latest release version = 2.6.10
| latest release date  = {{ПДИВ|2010|07|08|df=yes}}
| programming language  = [[C (програмски јазик)|C]] и [[GTK+]]
| operating system    = [[Linux]], [[Mac OS X]], [[Microsoft Windows]], [[FreeBSD]], [[Solaris]]
| language        = 52 јазика за GIMP 2.6, 37 наполно преведени, останатите делумно.<ref>{{Наведена мрежна страница|title=GIMP - Документација|url=http://www.gimp.org/docs/|date=2001-2009|work=Документација на GIMP|publisher=Екипа за документација на GIMP|accessdate=2 јули 2009}} {{en}}</ref><ref>{{Наведена мрежна страница|url=http://l10n.gnome.org/module/gimp/ |title=Преводни статистики за GNOME GIMP. Погледајте: GIMP 2.6}} {{en}}</ref>
| status         = Активна
| genre         = [[Уредник на растерска графика]]
| license        = [[ГНУ-ова општа јавна лиценца]]
| website        = {{URL|www.gimp.org}}
}}

 1. „GIMP - Документација“. Документација на GIMP. Екипа за документација на GIMP. 2001–2009. Посетено на 2 јули 2009.CS1-одржување: датумски формат (link) (англиски)
 2. „Преводни статистики за GNOME GIMP. Погледајте: GIMP 2.6“. (англиски)

МикроформатУреди

HTML-ознаките што ги создава оваа предлошка имаат и микроформат hCalendar, што му овозможува на сметачот да ги расчленува податоците за настанот, или по автоматски пат за каталогијација на статијата ширум Википедија, или пак рачно, преку корисничка алатка во прелистувачот, за (на пр.) да го додаде насловот во програм за календар или дневник. Повеќе информации за употребаа на микроформати на Википедија, погледајте го проектот за микроформати.

Датумите/годините се појавуваат само ако користите {{Start date}} и {{End date}} (првото користете го за наведување на една година/датум но не користете ги воопшто настанот се случил пред 1583 г).

URL-адресите ќе себидат вклучени само ако користите {{URL}}.

hCalendar користи HTML-класи, меѓу кои:

 • attendee
 • contact
 • description
 • dtend
 • dtstart
 • location
 • organiser
 • summary
 • url
 • vevent

Не ги преименувајте или отстранувајте класиве; не менувајте ги вгнездените елементи што ги користат.

ПоврзаноУреди