Предлошка:Инфокутија Мрежно место

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба

уреди
{{Инфокутија Мрежно место
| name       = 
| native_name   = 
| native_name_lang = 
| name       = 
| logo       =
| screenshot    = 
| collapsible   =
| collapsetext   =
| caption     = 
| url       = 
| alexa      = 
| commercial    = 
| type       = 
| language     = 
| registration   = 
| owner      = 
| author      = 
| launch date   = 
| current status  = 
| revenue     = 
| slogan      =
| content license =
}}

Параметри

уреди

Во инфокутијата не ставајте врска до статија повеќе од еднаш. Сите параметри се незадолжителни.

Параметар Објаснување
name Најпрепознатливото име на мрежното место.
logo Лого на мрежното место.
screenshot Екранска снимка на целата почетна страница. Еве Пример 1/Пример 2.
collapsible Дали екранската снимка треба да биде склопена или видлива при отворањето на страницата.
collapsetext Текст за заглавието на склопениот оддел. Ако не се назначи, дава „Екранска снимка“ по основно
caption Опис на екранската снимка кој го наведува името на мрежното место и датумот на сликата
url Најупотребуваната URL-адреса за мрежното место, употребете ја Alexa за да видите која е најупотребуваната URL-адреса, на пр. http://www.wikipedia.org/
alexa Тековното котирање на мрежното место на Alexa (се проверува на Alexa.com; за овој податок мора да има навод кој води до таа страница на Alexa)
type Тип на мрежното место. Пребарајте слични за да добиете претстава.
language Јазикот или јазиците на кои е достапно мрежното место.
registration Дали има регистрација и дали е незадолжителна или задолжителна?
owner Тековен сопственик, име на фирма/име или алијас на лице итн.
author Физичкото или правно лице што првично го создало мрежното место.
launch date Кога е пуштено мрежното место. Препорачуваме употреба на WHOIS податоци во краен случај, ако не можете да утврдите кога ова се случило.
current status Дали мрежното место е функционално/исклучено/продадено итн. Се користи само за крупни предавања, а не за краткотрајно неработење и други привремени ситуации.
revenue Приближните приходи што ги остварува мрежното место.
slogan Геслото (слоганот) на мрежното место, на пр. „слободната енциклопедија што може да ја уредува секој“.
content license Лиценцата на содржините на мрежното место.

Пример

уреди
Википедија
Логото на Википедија.
Детаљ од повеќејазичниот портал на Википедија. Прикажани се најголемите јазични изданија на проектот.
Вид место
семрежен енцкиклопедиски проект
СопственикФондација Викимедија
СоздавачЏими Велс и Лари Сенгер
Адресаhttp://www.wikipedia.org/
Комерцијалноне
Зачленувањенезадолжителна
{{Инфокутија Мрежно место
| name      = Википедија
| logo      = [[Податотека:Wikipedia-logo.png|48px|Wikipedia logo.]]
| screenshot   = [[Податотека:Www.wikipedia.org screenshot 2018.png|280px|Детаљ од повеќејазичниот портал на Википедија. Прикажани се најголемите јазични изданија на проектот.]]
| url       = http://www.wikipedia.org/
| commercial   = не
| type      = [[семрежен енцкиклопедиски проект]]
| registration  = незадолжителна
| owner      = [[Фондација Викимедија]]
| author     = [[Џими Велс]] и [[Лари Сенгер]]
| content license = [[ГНУ-ова лиценца за слободна документација]]
}}