Понпејски јазици

Понапејските јазици сочинуваат дијасистем на микронезиски јазици. Овие јазици се составени од три јазика: мокилески јазик, пингелапски јазик и понпејски јазик.

Понапејски јазици
Географска
распространетост:
Микронезија
Класификација:австронезиски
Гранки:

ПоврзаноУреди