Пхонг-Нха-Ке-Банг (виетнамски : Vườn quốc gia Phong Nha-Kẻ Bàng) се наоѓа на околу 450 километри југозападно од Ханој во Виетнам. Се наоѓа на 50 km северно од Донгхоja, 44 километри северно од Аеродром Донгхоја. Објектот официјално од 2003 година била вклучена во списокот на УНЕСКО.

Phong Nha-Ke Bang National Park
светско наследство на УНЕСКО
КритериумNatural: viii
Навод951
Запис2003 (27th заседание)
Пхонг-Нха-Ке-Банг

External link уреди