Полог (иселеничко друштво)

За други значења видете на појаснителната страница

Полог е друштво на Македонци по потекло од Тетовско. Основано е во Виндзор, Канада во 1981 година. Ориентирано е на организирање културни манифестации и спортски активности. Друштвото формирало Спортски клуб „Тетекс“ во 1983 година, кој се натпреварувал во потсојузната лига[1].

НаводиУреди

  1. Nasevski, Boško; Angelova, Dora. Gerovska, Dragica (1995). Македонски Иселенички Алманах '95. Skopje: Матица на Иселениците на Македонија