Плоштад Илинден (Свети Николе)

плоштад во Свети Николе

Плоштад Илинденплоштад во Свети Николе. Плоштадот има површина околу 1.500 м2.

Плоштад Илинден
Плоштад Илинден - Свети Николе.jpg
Плоштадот во 2022 година
Одржува:Општина Свети Николе
Должина:78 m (256 ft)
Широчина:22 м
Место:Свети Николе, Македонија

МестоположбаУреди

Се наоѓа во средиштето на Свети Николе. На запад граничи со Градскиот парк „Александар Серафимов“, на југ со Домот на култура „Крсте Петков Мисирков“. Североисточно од плоштадот се наоѓа седиштето на Општина Свети Николе.

ГалеријаУреди

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди