Перо Георгиев — македонски архитект, дизајнер, цртач и писател.

Творештво

уреди

Георгиев работи во Швајцарија. Во 2020 година ја објавил книгата „Животот на смртта“, составена од околу 130 цртежи придружени со кратки записи.[1] Три негови кратки раскази се застапени во антологијата на македонскиот краток расказ, „Џинџуџе во земјата на афионите“ (Темплум, 2022).[2]

Наводи

уреди
  1. Никола Гелевски и Владимир Мартиновски (приредувачи), Џинџуџе во земјата на афионите: антологија на македонскиот краток расказ. Скопје: Темплум, 2022, стр. 361.
  2. Никола Гелевски и Владимир Мартиновски (приредувачи), Џинџуџе во земјата на афионите: антологија на македонскиот краток расказ. Скопје: Темплум, 2022, стр. 195-198.