Партија на обединети демократи на Македонија

Партија на обединети демократи на Македонија (ПОДЕМ) — македонска политичка партија.

Партија на обединети демократи на Македонија
(ПОДЕМ)
ВодачЖивко Јанкуловски
Основана12 јули 2008
Идеологијацентар
Боисина, жолта, бела
Собрание
1 / 120
Општини
0 / 80
Мрежно место
www.podem.org.mk
Политика на Република Македонија
Политички партии
Избори

Политичка активностУреди

ПОДЕМ за првпат во 2009 година учествуваше на локалните избори (самостоен настап) со што освои околу 20.000 гласови.

НаводиУреди