Папорско-хоањски јазик

Папорско-хоањски јазик — изумрен австронезиски јазик кој припаѓал на северноформозанската група јазици. Хоањскиот јазик се зборувал во Тајван, на територијата на денешен Тајнан.[1]

Папорско-хоањски јазик
Застапен воТајван
Говорници0  
Јазично семејство
австронезиско
Јазични кодови
ISO 639-3

Дијалекти уреди

Јазикот имал два големи дијалекта:

  • хоањски
  • папорски

Наводи уреди

Поврзано уреди