Палеобалкански јазици

група индоевропски јазици
Дрво на индоевропски јазици.

Палеобалканските јазици се подгрупа на индоевропските јазици. Во оваа група спаѓаат:


† - мртви јазици, вештачки зачувани во црквата или познати на науката по текстови.

ПоврзаноУреди