Охридско муфтиство

Охридското муфтиство е едно од тринаесетте муфтиства на Исламската верска заедница во Македонија.

Охридско муфтиство
Logo na IVZ.jpg
Karta na muftistvata vo Makedonija.svg
Муфтиства во Македонија
ОснованаИслам
Типнепрофитна организација
Правен статусактивна
Целпредвидува верски и образовни услуги за муслиманската заедница во Македонија.
МестоОхрид, Македонија
РегионМакедонија
Членство?
Службени јазициалбански
турски
македонски

Седиштето на ова муфтиство се наоѓа во градот Охрид.

Ова муфтиство ги опфаќа реоните на градовите: