Остервик-Фалштајн

Остервик-Фалштајн (германски: Osterwieck-Fallstein) била заедница на општини во округот Харц, во Саксонија-Анхалт, Германија. Се наоѓа северно од Харц и северно од Вернигероде. Седиштето на заедницата на општини било во Остервик. Распуштена е на 1 јануари 2010.

Заедницата на општини Остервик-Фалштајн се состои од следниве општини:

  1. Ауе-Фалштајн
  2. Берсел
  3. Бине
  4. Литгенроде
  5. Остервик
  6. Роден
  7. Шауен
  8. Вилпероде

Координати: 51°58′N 10°43′E / 51.967° N; 10.717° E / 51.967; 10.717