Ониромантија

Ониромантија (од грчки „оneiroi“) е форма на предвидување преку соништата, односно систем на толкување на сонот како претскажување за иднината.

Во БиблијатаУреди

Соништата се споменуваат во Библијата како предзнаци или пораки од Господ: