Октомвриски дождови (музички албум)

Октомвриски дождови“ — вториот студиски албум на македонската музичка група Меморија, објавен во јануари 1991 година преку РТС.

„Октомвриски дождови“
Студиски албум од Меморија
Снименјануари 1991
Жанр
Траење34:53
Продуцент
Меморија — Хронологија
Оган под ѕвездите
(1989)
Октомвриски дождови
(1991)
Зошто боже
(1993)

Список на песни Уреди

Бр. НасловМузика Траење
1. „Секогаш кога е месецот полн“    4:25
2. „Луда ноќ“    3:42
3. „Дали знаеш“    4:35
4. „Возови“    4:55
5. „Македонија“    4:22
6. „Илјада песни“    3:41
7. „Утра“    3:47
8. „Октомвриски дождови“    5:26
Вк. траење:
34:53

Надворешни врски Уреди