Оган под ѕвездите (музички албум)

Оган под ѕвездите“ — првиот студиски албум на македонската музичка група Меморија, објавен во јануари 1989 година преку РТС.

„Оган под ѕвездите“
Студиски албум од Меморија
Снименјануари 1989
Жанр
Траење38:25
Продуцент
Меморија — Хронологија
Оган под ѕвездите
(1989)
Октомвриски дождови
(1991)

Список на песниУреди

Бр. НасловМузика Траење
1. „Бејби, бејби“    4:37
2. „Шушки“    3:58
3. „Оган под ѕвездите“    4:16
4. „Уличарка“    4:04
5. „Пробај да ги затвориш очите“    3:19
6. „Среќна нова“    4:37
7. „Одам за секогаш“    4:45
8. „Нена“    4:03
9. „Град“    4:46
Вк. траење:
38:25

Надворешни врскиУреди