Од злато јаболко (филм)

„Од злато јаболко“ (српски: Од злата јабука) — филм на режисерот Никола Стојановиќ од 1986 година. Главните улоги ги играат: Данило Лазовиќ, Љуба Тадиќ, Ненад Ненадовиќ, Мира Фурлан и Павле Вуисиќ (неговиот последен филм).[1]

Синопсис

уреди

Првата година по завршувањето на Втората светска војна, едно семејство од Херцеговина се оселува во Војводина во потрага по подобар живот. Таму ги чекаат нови предизвици кои воопшто не се лесни...

Наводи

уреди