ОУ „Христо Узунов“ - Другово

основно училиште во Општина Кичево

Основно училиште „Христо Узунов“ (официјално: Основно општинско училиште „Христо Узунов“ - Другово; скратено: ООУ „Христо Узунов“) — централно основно училиште во селото Другово. Училиштето се наоѓа во средишниот дел на селото Другово.

Христо Узунов

Поглед на основното училиште
Поглед на основното училиште
Место
Општина: Општина Кичево
Наречено по: Христо Узунов
Нас. место: Другово
Адреса: с. Другово
Местоположба

Карта

Основни информации
Настава на: македонски
Контактни информации
Е-пошта hristouzunov.cou.drugovo@gmail.com
Телефон 045 266 177

Училиштето е именувано по истакнатиот македонски револуционер Христо Узунов.

Местоположба уреди

Објектот на училиштето се наоѓа на самото сретсело во Другово.

Настава уреди

Во училиштето наставата се изведува единствено на македонски наставен јазик.

Надворешни врски уреди

41°28′59.42″N 20°55′22.77″E / 41.4831722° СГШ; 20.9229917° ИГД / 41.4831722; 20.9229917