ОУ „Христијан Тодоровски-Карпош“ - Младо Нагоричане

основно училиште во Македонија

Основно училиште „Христијан Тодоровски-Карпош“ (официјално: Основно општинско училиште „Христијан Тодоровски-Карпош“ - Младо Нагоричане; скратено: ООУ „Христијан Тодоровски-Карпош“) — единствено основно училиште во селото Младо Нагоричане, едно од трите основни училиште во Општина Старо Нагоричане. Училиштето се наоѓа надвор од селото Младо Нагоричане, во подножјето на Костоперска Карпа.

„Христијан Тодоровски-Карпош“

Поглед на основното училиште
Поглед на основното училиште
Место
Општина: Општина Старо Нагоричане
Наречено по: Христијан Тодоровски-Карпош
Нас. место: Младо Нагоричане
Основни информации
Настава на: македонски
Контактни информации
Телефон 031/497-323


Координати: 42°10′20.51″N 21°48′40.64″E / 42.1723639° N; 21.8112889° E / 42.1723639; 21.8112889