ОУ „Славчо Стојменски“ - Виница

„Славчо Стојменски“основно училиште во Виница, општина Виница[1].На 15 и 17.01.2013 година беа одржани две работилници со наставниците од предметна и одделенска настава на теми,,Говорот на телото во наставата обучувачи Јадранка Илиева- наставник и Марина Спасова-наставник и ,,Вештини на комуникации-видови комуникацииобучувач Јордан Стојанов-училиштен педагог,Наставничките Невенка Дончева и Радмила Атанасова и ученици од IV-3 одд. од ОУ„Славчо стојменски“ Виница го освоија ПРВОТО место на наградниот конкурс за изработка на новогодишна елка од амбалажен отпад распишан од Друштво за управување со пакување и отпад од пакување ЕКО-ПАК ХИТ ДОО Кочани,Посета на Американскиот амбасадор на нашето уцилиште на 27.10.2011 год,На 24.03 .2011 год се одржа меѓународен натпревар по математика ,,КЕНГУР 2011". На кој и нашето училиште зема активно учество.Се натпреваруваа ученици од 2 до 8 одд

„Славчо Стојменски“

Место
Општина: Виница
Нас. место: Виница
Основни информации
Директор: Јордан Стојанов
Настава на: македонски
Контактни информации

Учество на натпревариУреди

НА 18.03.2010 ГОД ВО НАШЕТО УЧИЛИШТЕ СЕ ОДРЖА МЕГУНАРОДЕН НАТПРЕВАР ПО МАТЕМАТИКА ,,КЕНГУР 2010 " ВО ПОУ ,,СЛАВЧО СТОЈМЕНСКИ" С. ГРАДЕЦ ВИНИЦА

Освоени наградиУреди

успешните ученици на ОУ„Славчо Стојменски„ и за нивните ментори за постигнатите резултати на регионален натпревар по м,атематика: Стефани Цветанова- прво место Бојан Серафимов- прво место Теодор Цоневски- Пофален Стефанија Ѓорѓиева-Пофален На регионален натпревар по англиски во Делчево Кристина Петрова освои трета награда Кристијан Стојменовски - петто место,На 10 април 2010 Во ОУ„Славчо Стојменски се одржа регионален натпревар шпо математика на кој учествуваа околу 90 ученици од IV- VIII одделение од повеќе училишта од Виница и Кочани . Победија најдобрите.

Познати личности кои учеле во ова училиштеУреди

Познати личности кои предавале во ова училиштеУреди

НаводиУреди

  1. „Регистар на основни училишта“. data.gov.mk. Посетено на 30.01.2021. Проверете ги датумските вредности во: |access-date= (help)

Надворешни врскиУреди