Нордкап (норвешки: Nordkapp) е општина во округот Финмарк во северниот дел на Норвешка. Административен центар на општината е Хонингсвог, гратче со 2.400 жители. Зафаќа површина од 925 км2 и има население од 3.228 жители.

Поглед кон Нордкап
Знаме на Нордкап