Норбит (англиски: Norbit) — американски филм (романтична комедија) од 2007 година, во режија на Брајан Робинс. Главните улоги ги толкуваат: Еди Марфи и Тенди Њутн.

СодржинаУреди

Норби е сосема обичен човек, кој е одгледан од господинот Вонг. Тој е штотуку оженет со огромната Распучија, доживува шок, бидејќи во градот ненадејно се враќа неговата младешка љубов Кејт. Со тоа започнуваат неговите неволји, бидејќи тој сака да ја обнови врската со Кејт, но да го зачува бракот со Распучија.[1] [2] [3]

НаводиУреди

  1. Антена, број 865, 23.1.2015, стр. 16.
  2. Антена, број 866, 30.1.2015, стр. 14.
  3. „Норбит“, Антена, број 870, 27.2.2015, стр. 14.