Нова Прилука

Нова Прилука
Нова Прилука
Nova Pryluka 03.jpg
Местоположба
Координати

Erioll world.svg 49°22′37″N, 28°42′04″E

Општи податоци
Име
- изворно
Нова Прилука
  Нова Прилука
Управа
Земја  Украина
Број на општини Виничка област, Липовечки реон
Географија
Површина 5,07 км²
Население
Население 1942

Нова Прилука (украински: Нова Прилука) е село во Украина, Липовечки реон, Виничка област.

Значајни личностиУреди