Нет е една од општините во сојузната држава Понпеј во Микронезија.[1]

Карта на Понпеј.

ОсобеностиУреди

Нет е една од шесте општини кои се наоѓаат на островот Понпеј. Општината се наоѓа во северно-централниот предел на островот. Според податоците од 2000 година, општината има население од 5,139.[2] Главниот град на Понпеј, Колонија, порано бил под управа на Нет, но денес е посебна општина.

НаводиУреди

Координати: 6°56′19″N 158°13′07″E / 6.93861° N; 158.21861° E / 6.93861; 158.21861

ПоврзаноУреди