Национална спортска академија (Софија)

Националната спортска академија „Васил Левски“ позната како НСА претставува универзитетска академија која се наоѓа во Софија, Бугарија.

Национална спортска академија
Националната спортска академија „Васил Левски“
ВидДржавен
Основан1942
РекторПенчо Гешев
МестоСофија, Бугарија
www.nsa.bg

Универзитетот бил основан во 1942 година.