Нарански јазик

(Пренасочено од Нара јазик)


Нарански јазикнилосахарски јазик зборуван во западна Еритреја. Јазикот е често помешуван со кумански јазик, бидејќи се во иста јазична фамилија и географска област. Јазикот е во опасност на исчезнување.

Нарански јазик
Зборуван во: Еритреја 
Регион: Источна Африка
Вкупно говорници:
Јазично семејство: нилосахарски
 источносудански
  Нарански јазик
Јазични кодови
ISO 639-1: нема
ISO 639-2:
ISO 639-3: nrb