Национал Социјалистичкото Општество (руски: Национал-социалистическое общество) е нелегално[1], ултра десничарско[1] руско национал-социјалистичко движење. Некои членови на ова национал-социјалистичко општество се подобро познати по напаѓањето и снимање на луѓе коишто не изгледале како словени или што зборувале со туѓ акцент.

Знаме на НСОПредлошка:Извор

НаводиУреди

  1. 1,0 1,1 „BBC News - Russia neo-Nazis jailed for life over 28 race murders“. BBC Online. 12 July 2011. Посетено на 13 July 2011.