Моравски музеј

Моравски музеј (чешки: Moravské zemské muzeum) — музеј во Брно, Чешка, втор најголем и најстар музеј во земјата

Моравскиот музеј во Брно

Отворен е во 1817 г. и денес содржи преку 6 милиони предмети од најразлични полиња на науката и културата.

Надворешни врскиУреди
Координати: 49°11′29″N 16°36′30″E / 49.19139° N; 16.60833° E / 49.19139; 16.60833