Мокленските јазици се пар јазици од групата на малајско-полинезиски јазици од семејството австронезиски јазици. Јазиците ги зборуваат народите Мокленци и Мокенци, кои живеат на бреговите на Мјанмар и Тајланд. Според Базата на основни австронезиски јазици, во оваа група спаѓаат мокленски јазик и мокенски јазик.[1]

Мокленски јазици
Мокленско-мокенски јазици
Географска
распространетост:
Мјанмар и Тајланд
Класификација:австронезиски
Гранки:

Наводи уреди

Поврзано уреди