Митко Панов (р. 1963 година во Скопје) — македонски филмски режисер. Дипломирал режија на Филмската школа во Лоѓ, Полска.[1] Панов живее во САД, а поседува македонско и швајцарско државјанство.[2]

ФилмографијаУреди

  • 2018 - „Сведок“ (долгометражен) [3]
  • 2010 - „Војната заврши“ (долгометражен)
  • 2002 - „Другари“ (документарен)
  • 1998 -„Ливада“ (краткометражен)
  • 1993/94 - „Бериќет“ (креативен документарен)
  • 1986/87 - „Леб и Сол“ (креативен документарен)
  • 1986 - „Со кренати раце“ (краткометражен)

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди