Мелетиј III Цариградски

Мелетиј III ЦариградскиВселенски патријарх во 1845 година. Роден е на островот Кеа во 1772 година.

Духовни титули
Претходник
Герман IV
Цариградски патријарх
1845
Наследник
Антим VI