Плажата Махо е плажа на холандската страна на карипскиот остров Свети Мартин, на територијата на Свети Мартен. Познато е по тоа што е во непосредна близина на меѓународниот аеродром „Принцеза Јулијана“ и е популарна локација за туристите и набудувачите на авиони, кои ја посетуваат плажата за да гледаат авиони при последниот приод при слетување на аеродромот.

Махо плажа
Corsairfly Ербас А330 на последниот пристап на аеродромот Свети Мартен
Карта
МестоСвети Мартин
СтатусОтворен

Локација уреди

Наводи уреди