Македонска алијанса

Македонска алијансамакедонска десничарска партија. Претседател на партијата е Ѓорѓија-Џорџ Атанасоски. Партијата е основана во 1996.

Македонска алијанса
ВодачЃорѓија-Џорџ Атанасоски[1]
ОсновачЃорѓија-Џорџ Атанасоски
Основана1996[2]
ШтабСкопје, Република Македонија
ИдеологијаНационализам
конзервативизам
Боицрвена и жолта
Мрежно место
www.mkalijansa.org.mk
Политика на Република Македонија
Политички партии
Избори

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди