Логоски јазик


Логоски јазиксудански јазик зборуван во ДР Конго од околу 210.000 луѓе.

Логоски јазик
Зборуван во: ДР Конго 
Регион: Африка
Вкупно говорници:
Јазично семејство: нилосахарски
 централносудански
  Логоски јазик
Јазични кодови
ISO 639-1: нема
ISO 639-2:
ISO 639-3: log

Предлошка:Нилосахарски-јазици-никулец