Лифт (награда)

Лифт — македонска годишна стрип награда. Наградата за првв пат е востановена во 2019 година и првата награда се доделила за најдобар стрип за 2018 година. Иницијатори на наградата биле книгоиздателството Темплум и ОХО. Целта на наградата е да ги промовира и афирмира македонските стрип автори, но и да го унапредува стрипот како медиум.[1]


ЛауреатиУреди

Година Добиник Стрип
2019

НаводиУреди