Линдос - археолошко место, поранешен град на островот Родос.

ИсторијаУреди

Линдос како тема во уметноста и во популарната култураУреди

Линдос се јавува како тема во дела од уметноста и популарната култура, како:

НаводиУреди

  1. Miodrag Pavlović, Izabrane pesme. Beograd: Rad, 1979, стр. 146.