Леуцин

хемиско соединение

Леуцин е органско соединение.

Леуцин
L-leucine-skeletal.png
L-leucine-3D-sticks.png
Назнаки
61-90-5 X mark.svgН
3Д-модел (Jmol) Слика
PubChem 6106
Својства
Хемиска формула
Моларна маса 0 g mol−1
Освен каде што е поинаку назначено, податоците се однесуваат за материјалите во нивната стандардна состојба (при 25 ° C, 100 kPa)
Наводи

НаводиУреди