Куќа за нас: Од семејството на рептилите

Куќа за нас: Од семејството на рептилите (англиски: A House for Us: From the Family of Reptiles) - германски краток филм од 1975 година, во режија на Вим Вендерс, според сценариото на Филип Пилиод. Главните улоги ги играат: Лиза Кројцер, Катја Вулф и Томас Браут.

СинопсисУреди

Осмогодишната Уте упорно бега од својот дом и од центарот за млади и ужива да биде во друштво со животните. Таа често оди во зоолошката градина и со часови стои пред езерото со крокодилите кои постепено ги освојуваат нејзиниот живот и соништа.[1]

НаводиУреди