Крушевичка Река

река во Македонија

Крушевичка Река - река во средишниот дел на Македонија. Реката извира во јужниот дел на планината Клепа, поминува низ селото Крушевица и јужно од селото Росоман се влева од левата страна во Црна Река.[1]

Крушевичка Река
Крушевичка Река (Росоманско) 03.jpg
Местоположба
Физички особености
УстиеЦрна Река
Особености на сливот
ТечениеЦрна РекаВардарЕгејско Море

ГалеријаУреди

ПоврзаноУреди

НаводиУреди

  1. Петрушевски, Илија; Маркоски, Благоја (2014). Реките во Македонија. Скопје: Геомап. стр. 40. ISBN 978-9989-2117-6-8.