Круна на главата на пенисот

(Пренасочено од Круна на пенис)

Круна на главата на пенисот — раб на основата на главата на пенисот. Работ оформува округлеста граница меѓу главата и телото на пенисот. На круната на главата на пенисот се наоѓаат папили, кои се појавуваат кај одредени мажи. Тие се честа појава и не се штетни.

Круна на главата на пенисот
Круна на главата на пенисот.
Податоци
Назнаки
Латинскиcorona glandis penis
TAA09.4.01.008
FMAFMA:19627

Приказ уреди

Поврзано уреди

Надворешни врски уреди